Goede webcontent 2: foutloos schrijven

Het internet groeit exponentieel. Elke dag komen er webpagina's bij. Zoekmachines zoals Google hanteren een soort 'rating' die goede en slechte websites onderscheidt.

Hoe die zoekmachines de websites ordenen is al sinds de begindagen van het internet een bron van speculaties. In marketing spreekt men van SEO (Search Engine Optimalisatie): een antwoord zoeken op de vraag 'Hoe krijg ik mijn website bovenaan het lijstje van Google ? '

In deze reeks blogs (Goede webcontent 1- 3) staan deze week een aantal tips.

 

Spelling en grammatica

Je zou het - in tijden van Twitter en Facebook - bijna vergeten, maar correcte taal blijft belangrijk. Zoekmachinegiganten als Bing en Google ordenen webcontent op correct taalgebruik. Juiste spelling en grammatica maken een onderscheid tussen originele, vlot leesbare teksten en slechte vertalingen of duplicaatteksten.

Net zo belangrijk als een waardevolle en goede inhoud is de manier waarop je die brengt. Websites met onnatuurlijke en gekunstelde teksten vol schrijffouten worden gedegradeerd naar de kelder van de zoekresultaten. Bedrijven die een hoge ranking nastreven, dienen te zorgen voor een content-rijke website met foutloze teksten van hoge kwaliteit.

Bedrijfsimago

De impact van taal op je bedrijfsimago is net zo min te onderschatten. Wie een boodschap op een slordige manier brengt, wordt er nogal snel van verdacht ook de rest van zijn zaken op een slordige manier af te handelen. Ook hier is juist taalgebruik een niet te onderschatten factor.

Wat je zegt en hoe je het zegt dus!