Goede webcontent 3: bloggen op je website

Het internet groeit exponentieel. Elke dag komen er webpagina's bij. Zoekmachines zoals Google hanteren een soort 'rating' die goede en slechte websites onderscheidt.

Hoe die zoekmachines de websites ordenen is al sinds de begindagen van het internet een bron van speculaties. In marketing spreekt men van SEO (Search Engine Optimalisatie): een antwoord zoeken op de vraag 'Hoe krijg ik mijn website bovenaan het lijstje van Google ? '

In deze reeks blogs (Goede webcontent 1- 3) staan deze week een aantal tips.

 

Blog vergroot zichtbaarheid

Wilbert Korevaar, tekstschrijver/copywriter zegt het als volgt: "Contentmarketing is essentieel om online succes te boeken. Een blog mag zeker niet ontbreken. Bedrijven die bloggen zijn zichtbaarder op het internet en krijgen veel meer bezoekers dan ondernemingen die dat niet doen. Uit webanalyses blijkt dat bedrijven die regelmatig een blog publiceren vijf maal zoveel traffic genereren als degenen zonder blog.

Bloggen heeft ook een duidelijke invloed op de zichtbaarheid en vindbaarheid in de zoekmachines én is een meerwaarde op het gebied van waardevolle content. Met een unieke en persoonlijke blog kunnen bedrijven zich onderscheiden op het overvolle internet."

Actuele informatie

Een blog is - naast een marketinginstrument - een manier om je website actief en levendig te houden. Bovendien kan je er actueel nieuws mee delen.

Valkuil

Een blog aan je website koppelen is goed. Het moet wél een blog zijn die uitnodigt tot lezen, de lezer raakt en waardevolle informatie biedt. Een blog die bezoekers met anderen willen delen en doet terugkeren bij de volgende post.

Aan een blog mag en moet je met andere woorden dezelfde eisen durven stellen als aan je website in het algemeen. Correct taalgebruik en waardevolle inhoud blijven essentieel.