catalogus Oxford 2019 (jan.2019)

In tegenstelling tot wat de naam kan doen vermoeden is Oxford een Belgische producent van ‘topvéloos’. Met thuisbasis in Sint-Niklaas en een breed aanbod (elektrische) fietsen, was het dan ook niet lang zoeken naar mensen die met heel veel enthousiasme hun ervaringen wilden delen.


Boek 'waarom doen we wat we doen?' voor Henri Homes (sept. 2018)

Elke schrijver droomt van een boek en voorlopig is de kans die Bart Vandemoortele van Henri Homes voorzag het dichtste wat daarbij in de buurt komt. Zijn ideeën en ondernemende uitgangspunten, drie namiddagen besproken, geanalyseerd, gewikt en gewogen, om vervolgens alles in een schitterend vormgegeven boekje te gieten.


Grinta! (uitgave 68, zomer 2018)

Een regerend olympisch kampioen, dat hadden we nog niet gedaan. Met dank aan Grinta! nu dus wel. Greg Van Avermaet was zo vriendelijk als doelman op te treden in de enige Belgische ploeg die zowel op het WK Voetbal als in de Tour de France geen mal figuur zou slaan. Voetbal en koers gaan af en toe samen, dat bewijzen de elf portretten in Grinta! 68.


Dossier 'fietssteden en -gemeenten' in Veelo (febr. 2018)

De Fietsersbond vertegenwoordigt de fietsende medemens in onze samenleving en gebruikt daarvoor o.a. Veelo, hun driemaandelijkse ledenmagazine. Het blad kreeg begin 2018 een nieuwe stijl aangemeten en inhoudelijk resulteerde dat in een uitgebreid dossier rond fietssteden- en gemeenten en de vraag of de fietsinfrastructuur niet wat vaker de maatstaf mag zijn.


Flyer Gheeraert Slaapcomfort (jan. 2018)

Slapen is heerlijk, als je het goed doet. Behalve je ogen sluiten en neerliggen speelt daarin ook het slaapsysteem een belangrijke rol. Kurt en Barbara van Gheeraert Slaapcomfort openden onze ogen rond wat daar allemaal bij komt kijken en vervolgens schreven we het neer in een goede voorjaarsflyer.


Bedrijfsbrochure Idem Poorten (dec. 2017)

De recentste 'Woodoor-collectie' sectionale poorten van Idem Poorten vroeg en kreeg een nagelnieuwe brochure. De eerste van een drieluik, want ook Trudoor en Unidoor zijn sectionaalpoorten die extra aandacht verdienen.
Voor de poortenbouwer uit Oudenaarde werkten we mee aan de vernieuwde website en Idem Dito, de nieuwskrant.


Yves Lampaert na topseizoen 2017 (nov. 2017)

Met winst in Dwars door Vlaanderen, een Belgische tijdrittitel en een dag leiderstrui in de Vuelta, na ritwinst, kan Yves Lampaert terugkijken op een goed seizoen. De stier van Ingelmunster komt aan bod in de recentste uitgave van View, het magazine van Inofec Kantoormeubelen. Leuke mens, leuke renner en meteen is duidelijk voor wie we volgend voorjaar supporteren.


Grinta! (Oktober-december 2017)

Het is algemeen geweten dat Grinta! een interessant blad is, dat de niche niet schuwt. Voor nummer 64 mocht ik - over zo maar even acht pagina's - op zoek naar onbekende kampioenen. Het is niet omdat je Peter Sagan niet bent, dat je niet hard op de pedalen kant trappen. Dat bewijzen de liefhebbers van fixed-gears, cargofietsen en Bromptons vanaf pagina 102.


Stop & Go, met duatleet Jan Petralia

Tieltenaar Jan Petralia kan terugblikken op een sterk seizoen. Voor Stop & Go, het driemaandelijks tijdschrift van de VTDL én het enige Nederlandstalige triatlon- en duatlontijdschrift in Vlaanderen, mochten we een kroniek maken. Vijf pagina's topsport, een achtste plek op het WK en heel wat topprestaties tussenin.


Marnix Cappelle over het einde van de Tieltse Renners (sept. 2017)

Oud-profrenner Marnix Cappelle (www.cappellemarnix.be) was elf jaar lang de drijvende kracht achter de Tieltse Renners. Die jeugdploeg had met Igor Decraene een wereldkampioen in huis, Yves Lampaert leerde er fietsen en ondertussen schopten ook Aaron Verwilst, Kenny Molly en Jordy Warlop het tot profs.

Aan de vooravond van de Keizer der Nieuwelingen blikt Marnix Cappelle terug in een paginagroot interview dat verscheen in de Krant van West-Vlaanderen, op 29 september.


Interview met Luc Maes (Latexco) en dochter Carole (april 2017)

Luc Maes, ruim 50 jaar aan het hoofd van Latexco en zowat de helft van die periode ook trouwe sponsor van Quick Step Floors, de wielerploeg waarbij Tom Boonen zijn carrière afsluit, maakte tijd vrij om terug te blikken. Samen met zijn dochter overloopt de industrieel de loopbaan van de grootste kasseirenner, vanuit het standpunt van de sponsor.

Ruim interview dat verscheen in alle edities van De Krant van West-Vlaanderen, op 7 april.


Stop & GO, magazine van de vlaamse Triatlon en Duatlon Liga

Meteen twee uitgebreide stukken voor deze uitgave van de VTDL, met een verslag van een stage bij toptrainer Joel Filliol en een kijkje achter de schermen bij het nagelnieuwe Inofec Triatlon Team Tielt. Een leuke eerste samenwerking, zoveel is zeker.

Het driemaandelijks tijdschrift Stop & Go is het enige Nederlandstalige triatlon- en duatlontijdschrift in Vlaanderen.


Diabetes Info (tweemaandelijks magazine, sinds januari 2017)

De Diabetes Liga is een dynamische vereniging die het welzijn van alle mensen die met diabetes geconfronteerd worden wil verbeteren. Mensen met diabetes en hun sociale omgeving maar ook zorgverleners die op professionele wijze met diabetes begaan zijn, maken samen deel uit van de meer dan 23000 leden.

En die lezen sinds januari 2017 elke twee maanden een topinterview in Diabetes Info. Voila.


Grinta! (Januarinummer 2017)

De eerste publicatie in Grinta! is een feit. De foto's en het verslag van de onnavolgbare Guidon Titan, een Tieltse retrokoers en een dankbaar onderwerp, vind je vanzelfsprekend op de salontafel van elke wielerenthousiast.


Maison D'Or en Papillio magazine

Voor Maison D'Or, een vakantiewoning in La Roche: reportage met publicitaire insteek.


Afscheidsinterview Gorik Gardeyn (oktober 2016)

Wielerprof Gorik Gardeyn nam op 22 oktober 2016 afscheid van topsport. Het interview verscheen in De Krant van West-Vlaanderen (alle edities), op 7 oktober.


Interview auteur Dimitri Casteleyn

Voor de Krant van West-Vlaanderen mocht ik Dimitri Casteleyn, auteur van - onder andere - 'Witte Warmte' opzoeken in Sint-Martens-Latem. Een leuke ontmoeting, met een leuk interview als resultaat.


Motoren & Toerisme nr.9 - september 2014

In Motoren & Toerisme, ondertussen M&T, verscheen een reisverhaal met foto's van mijn hand. Motorreizen is - net als schrijven - een vak apart. Onderweg blijven, solo rijden en reizen, letterlijk open en bloot in het landschap.